Lifestyle

Jezte chřest. Křupavá zelenina posílí zrak i ledviny
05. 05. 2024 | Blog

Jezte chřest. Křupavá zelenina posílí zrak i ledviny

Chřest bílý, zelený, dokonce i fialový známe jako křupavou pochoutku na gril nebo také přírodní afrodiziakum. Obsahuje navíc zdraví prospěšné látky pro naše oči, kůži a vlasy. Ne nadarmo se mu proto říká zlaté či zelené zlato a v tuzemsku se pěstuje druh s přídomkem lékařský. Zajímá vás, jak přesně našemu tělu chřest prospívá? Jak jej zapojit do bezlepkové diety? Projděte si náš článek, ať víte jak na to!

Čti více
Zařaďte do svého jídelníčku více bylinek! Nejen Vaše trávení bude vděčné
11. 03. 2024 | Kač | Blog

Zařaďte do svého jídelníčku více bylinek! Nejen Vaše trávení bude vděčné

Máme tady konečně měsíc březen a spolu s ním i začátek pro mnoho z nás dlouho očekávaného jara. Tohle roční období se pak často pojí s různými detoxikačními kůrami a odlehčením jídelníčku. Pokud ani jedno z toho dělat nechcete, ale přesto byste svému trávení rádi nějak prospěli, můžete na to jít pomocí bylinek.

Čti více
Ořechy a celiakie? Žádný problém
07. 01. 2024 | Kač | Blog

Ořechy a celiakie? Žádný problém

Ořechy mají v české kuchyni své nezastupitelné místo, a to hlavně, co se týče sladkých receptů. Své využití však najdou i v kuchyni slané. Ořechy jsou též velice vhodné i pro celiaky, jelikož se jedná o přirozeně bezlepkovou surovinu. Rozhodně se tedy vyplatí zařadit je do svého jídelníčku.

Čti více
Zelené, chutné, zdravé: Mořské řasy v bezlepkových receptech
03. 01. 2024 | Blog

Zelené, chutné, zdravé: Mořské řasy v bezlepkových receptech

Wakame, nori, kombu nebo arame představují nejen mořské řasy, ale také synonyma pro minerály a bílkoviny. Tato mořská zelenina jich má nepřeberné množství a prospívá tak našemu zdraví. Pokud se děsíte, že byste se kvůli řasám museli učit nové exotické recepty, uklidníme vás. Stačí tuto superpotravinu přidat třeba k zelenině do vývaru, oblíbené pomazánce, nebo si dát třeba nori chipsy. Tak neváhejte a pojďte s námi prozkoumat svět mořských řas.

Čti více
Proč jíst čočku? Je přirozeně bezlepková, dodává bílkoviny a chrání před srdečními chorobami
07. 12. 2023 | Blog

Proč jíst čočku? Je přirozeně bezlepková, dodává bílkoviny a chrání před srdečními chorobami

Čočka představuje potravinu, kterou lidi milují, nebo nesnáší. Pověst jí totiž pošramotila éra čočky na kyselo, jakožto jediného receptu, kde tuto luštěninu využít. V posledních letech ale její popularitu opět roste. Nejenže jakožto zdroj bílkovin dobře zasytí vegetariány i vegany, ale bez obav ji mohou jíst i lidé s bezlepkovou dietou. Pojďte pomocí našeho článku objevovat výhody čočky. Najdete tam i pár tipů na skvělá jídla, díky kterým vykouzlíte originální a zároveň tradiční novoroční oběd.

Čti více