Mouky a univerzální bezlepkové směsi
Značka Celita má ve svém e-shopu opravdu rozsáhlou nabídku rozličných mouk určených jak pro slané pečení, tak pro to sladké a každý si zde zajisté přijde na své. Já si mohla otestovat Základní bezlepkovou mouku a Směs na bezlepkovou pizzu. Takovéto předem namíchané mouky bych doporučila nejvíce lidem, kteří s bezlepkovou dietou a hlavně pečením teprve začínají. Oba produkty jsou taková sázka na jistotu, že se koláče nebo pizza, záleží, kterou směs zrovna používáte ˘, povedou.
Sečteno a podtrženo, neshledávám na těchto výrobcích nic špatného ba naopak, ale já osobně při přípravě pokrmů preferuji převážně mouky jednodruhové, které si následně sama namíchám, jak se mi to v ten moment zrovna hodí. Jestliže tedy zatím v bezlepkovém světě tápete a nevíte kudy kam, neváhejte po některém takovém produktu sáhnout.
Sladké a slané dobroty
Produkty, které musím určitě vyzdvihnout nad všechny ostatní, jsou slané tyčinky Grissini. Zkoušela jsem obě příchutě, které má Celita ve své nabídce – s olivovým olejem a rajčetem s bazalkou a za mě jednoznačně ANO! Slané tyčinky jsem měla ráda odjakživa, a protože ne vždy se člověku podaří koupit nějaké opravdu chutné, byla jsem na ně dosti zvědavá. Každopádně tento produkt předčil moje očekávání, hlavně ty s olivovým olejem, a od mého prvního ochutnání jsem je zakoupila již několikrát. Je skvělé, že některé produkty této značky už lze zakoupit i v běžných supermarketech.
Samozřejmě nesměly chybět ani nějaké ty sladkosti. Nebyla jsem lakomá a při ochutnávání jsem se podělila i se svým přítelem. Z této cukrovinkové sekce u nás asi nejvíce zabodovaly kokosové tyčinky Bongo. Takže jako něco malého na zahnání otravné chutě na něco sladkého můžu doporučit. Navíc kombinace kokosu a máty? Top!
Bezlepková snídaně
Říká se, že dobrá snídaně je základ celého dne a já nemůžu jinak, než s tímto výrokem souhlasit. Já osobně mám nejradši sladké snídaně, a když jsem uviděla bezlepkovou Granolu s kousky borůvek a medem, měla jsem velkou radost. Podle mě různé druhy cereálií a müsli jsou už takovou zažitou snídaňovou klasikou a ráno si je dopřává nespočet lidí, hlavně dětského věku. Je fajn, že v dnešní době si takovéto dobroty může dopřát i člověk s nesnášenlivostí lepku.
A jaký je můj názor? Pokud jste vy či vaše děti přesně ten typ, co bez své ranní misky cereálií s mlékem nedá ani ránu, tak jděte do toho. Navíc zrovna granola je chutná a sytá i jako svačinka sama o sobě, takže pro ty, co rádi jen tak chroustají něco křupavého, je to skvělá volba. Další tip, kde tyto cereálie výborně doplní chuť, je bílý jogurt. Pokud jste tedy s vyzkoušením některých potravin od značky Celita váhali, tak není důvod. Můžu jen doporučit.